Over ons
Wie is Nico de Kookminister?

Als kind was ik al gek op koken en lekker eten. Word nog blij als ik aan de heerlijke spaghetti denk die mijn oma elke week maakte. Om zakgeld te verdienen heb ik bij menige boer op het land gewerkt en zo maakte ik kennis met de meest heerlijke verse producten zoals aardbeien, appels, peren, bessen, komkommers, paprika’s en tomaten.

Niet lang daarna kreeg ik bijbaantjes als leerling-bakker en later als leerling-kok. Na mijn opleiding aan de Hotelschool heb ik gekookt in o.a. het Hilton Hotel, restaurant Old Dutch en Sociëteit de Witte in Den Haag. Toen mijn vleugels uitgeslagen naar het buitenland en gekookt in sjieke restaurants en hotels in Duitsland en Zwitserland. In Geneve bijvoorbeeld in het beroemde “la Perle du Lac” aan het meer van Geneve, waar vaak filmsterren en ambassadeurs tafelden. Daar heb ik geleerd om op hoog niveau te koken door klassieke kooktechnieken te gebruiken.

Omdat ik altijd al bezig was met gezond koken heb ik na mijn avonturen in het buitenland de opleiding Dieetkok gevolgd en ben een aantal jaren werkzaam geweest als sous-chef in een ziekenhuis.

Maar toch bleef de horeca trekken en heb toen samen met mijn vrouw Joke in het monumentale 17e eeuwse pandje aan de Maassluise Zuidvliet een huiskamerrestaurant geopend, waar ik vele jaren met heel plezier heb gekookt voor onze gasten.

In 2000 was het weer tijd voor wat nieuws en ben ik begonnen om mijn kennis en liefde voor eten te delen met mijn gasten in kookworkshops, waarin ik ze allerlei technieken leer, zoals snijden en fileren, vis en vlees te bereiden, maar ook om te kiezen voor eerlijke, pure biologische producten. En om tijd te nemen voor het eten, het op waarde te schatten en om daadwerkelijk te proeven!

Maar ook catering en home-cooking waarbij ik mijn gasten in hun eigen omgeving culinair in de watten leg behoort tot de mogelijkheden.

Wilt u meer weten …… ik vertel u er graag over!

Nico Capellen